Zelfs de beste speler overkomt het weleens, de golfbal belandt in het water. Het zou zonde zijn als er daardoor een einde aan het leven van een hoogwaardig kwaliteit golfbal komt. Regelmatig duikt het team van Golfballen Nederland op een van de ruim 170 golfbanen waar we een overeenkomst mee hebben. Doordat wij met regelmaat duiken liggen de golfballen niet lang in het water. Op deze manier kunnen wij de beste kwaliteit leveren en ervoor zorgen dat de golfballen zo weinig mogelijk giftige stoffen achterlaat in de wateren op de golfbanen. De golfbanen waar we duiken ontvangen een vergoeding. Hiermee worden vaak bedrijsuitjes of jeugdprojecten gefinancierd. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het millieu en de golfsport onder de jeugd.

Tijdens het duiken houden wij ons aan 3 belangrijke regels.

Het belangrijkste, Veiligheid

  • De veiligheid van onze duikers staat voorop. Wij zorgen ervoor dat onze uitrusting veilig, gecontroleerd en betrouwbaar is.

Geen hinder voor spelers in de baan

  • Wij vinden het belangrijk dat de spelers in de golfbaan geen hinder van ons ondervinden. Al onze duikers kennen de regels dan ook goed en slaan zelf ook met regelmaat een balletje.

Flore en Fauna

  • Tijdens het duiken hebben wij alle respect voor alle flora en fauna in onze omgeving. Wij streven en er dan ook naar dat de planten en dieren geen hinder van ons ondervinden. Wij doen er dan ook alles aan de watergangen achter te laten zoals deze waren voordat wij kwamen.